Rustig rond FC Utrecht-FC Den Bosch

UTRECHT - Het was woensdagavond rustig rond de Galgenwaard, waar het bekerduel tussen FC Utrecht en FC Den Bosch werd gespeeld. FC Utrecht won de bekerwedstrijd met 4-1 en gaat door naar de volgende ronde.
Burgemeester Wolfsen besloot eerder op de dag om 380 FC Den Bosch-supporters te weren die van plan waren om naar Utrecht te komen. Hij deed dit naar aanleiding van de veelsproken doodskistactie bij de Galgenwaard.
Er was een flinke politiemacht op de been om te voorkomen dat Den Bosch-fans toch naar Utrecht zouden komen. Zo stonden er op de stations van Utrecht en Den Bosch veel ME'ers.
De politie heeft woensdag op het station van Den Bosch twee supporters van FC Den Bosch aangehouden voor baldadigheid en belediging.

DOODSKIST

FC Den Bosch-supporters plaatsten in de nacht van dinsdag op woensdag een doodskist bij stadion Galgenwaard. Ook hingen ze een spandoek op waarop 'Utrecht dood' was geschreven.

Volgens de supporters ging het om een ludieke actie, maar Wolfsen vond dat het niet door de beugel kon. De beide voetbalclubs, de KNVB, de politie en de gemeente Den Bosch ondersteunden zijn besluit om de supporters te weren.

ZWART GEKLEED

Op fora, Twitter en Facebook riepen Bossche hooligans bovendie elkaar al een paar dagen op om in het zwart naar Utrecht af te reizen. Bij het stadion van FC Den Bosch werd een bord opgehangen met 'Groeten uit 030.' "Er is sprake van een historie tussen beide verenigingen en onderlinge rivaliteit", aldus de gemeente Utrecht.
Het bestuur van FC Den Bosch "betreurt ten zeerste dat goedwillende supporters nu de dupe worden van dit besluit". Maar de club begrijpt dat de beslissing onontkoombaar was geworden na alle commotie en spanningen.
FC Utrecht spreekt van een "weerzinwekkende actie van mensen die zich supporter noemen". De kaartverkoop aan de kassa wordt woensdagavond ingeperkt. Supporters van FC Utrecht mogen geen 6, maar slechts 1 kaartje per persoon kopen op vertoon van hun seizoens- of clubkaart.

Interview met Wolfsen over weren FC Den Bosch-fans
Reportage over de doodskistactie en de gevolgen ervan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.