Mogelijk meer maffiosi in regio Utrecht

NIEUWEGEIN - Het zou heel goed kunnen dat meer maffia-leden zich schuil houden in de provincie Utrecht. Dat zegt journalist en maffiakenner Celine Landman.
Voirge week werd de voortvluchtige Italiaanse crimineel Fransesco Nirta aangehouden in Nieuwegein. Het kopstuk van de beruchte 'Ndrangheta-groepering werd door de politie opgepakt terwijl hij een patatje at in een snackbar in de wijk Galecop, waar hij ook een appartement bewoonde.
De man werd al jarenlang gezocht nadat hij bij verstek tot levenslang werd veroordeeld voor een moord. Hij kon ongestoord in Nieuwegein wonen, totdat justitie in Italië hem op het spoor kwam.
Volgens Landman heeft Nirta tijdens zijn verblijf in Nieuwegein hulp gehad, want het gebeurt bijna nooit dat maffiosi in het buitenland alleen opereren.

HULP

Nederland is voor voortvluchtige maffiosi een aantrekkelijk land, zegt Landman. Ze kunnen hier vrij makkelijk anoniem door het leven. Tot voor kort was Amsterdam de meest gewilde stad, maar daar wordt de grond ze te heet onder de voeten en dus wijken de criminelen uit naar plaatsen als Nieuwegein.
Met de arrestatie van vrijdag is volgens de Italiaanse justitie nog geen einde aan de praktijken van de maffia in Nederland. Tegelijk met Nirta werden ook twee Marokkanen opgepakt en de openbaar aanklager in Italië vermoedt dat er een een netwerk bestaat waarin ook Marokkaanse drugsdealers een rol spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.