Studentenstad Utrecht groeit door

UTRECHT - Het aantal studenten in Utrecht blijft de komende jaren groeien. Dat blijkt uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting (Apollo 2013).
Voor Utrecht is de verwachting dat het aantal studenten tussen 2013 en 2021 zal toenemen met 4.100. Het aantal in de stad wonende studenten neemt in deze periode toe met 1.010. Daarmee bezet Utrecht volgens Apollo 2013 na Amsterdam een tweede plek.

WACHTTIJD

De gemeente Utrecht wil de komende tijd zo'n 4.000 extra studentenkamers te creëren. Volgens wethouder Isabella lopen de wachttijden voor studenten al terug. Dat komt onder meer doordat studenten na hun studie hun kamer moeten verlaten als ze huren bij Utrechtse studentenhuisvester SSH en door het aantal woningen dat tijdelijk wordt verhuurd in sloopcomplexen.
De Utrechtse studentenorganisatie Vidius laat via Twitter weten dat er vooral niet te hard gejuicht moet worden. "Laten we realistisch blijven. Het kamertekort neemt af, maar er blijft een tekort. In Utrecht nog bijna 7000 kamers!", aldus Vidius.
Ook stipt de organisatie de gemiddelde kamerprijs in Utrecht aan. Die vindt ze met 414 euro te hoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.