Instellingen

Hoger beroep zaak Nouafel 4 november verder

© RTV Utrecht
UTRECHT - De moeder en stiefvader van de vermoorde peuter Nouafel blijven ontkennen iets met zijn dood te maken te hebben. De spraakmakende zaak diende maandag in hoger beroep voor het Hof in Arnhem.
De rechtbank in Utrecht oordeelde eerder dat Younass A. en Samantha de J. alleen gestraft konden worden voor mishandeling van de 3-jarige Nouafel. Beiden kregen daarvoor zes maanden cel.
Justitie wilde het daar niet bij laten zitten omdat er sterke aanwijzingen zijn dat vooral Younass A. Nouafel stelselmatig zwaar zou hebben mishandeld. Nouafel stierf in 2011 aan een buikvliesontsteking, volgens deskundigen veroorzaakt door een harde stomp in zijn buik. Ook zat zijn lichaampje onder de blauwe plekken en had hij in zijn gezicht een grote brandwond.
Justitie wilde in Arnhem een getuige horen die Younass A. in de gevangenis hadden horen praten over de zaak. De getuige maakte echter, net als tijdens de behandeling in Utrecht, geen al te sterke indruk. Volgens de verdediging zou hij destijds alleen belastend hebben verklaard omdat hij snel de gevangenis uit wilde om zijn overleden moeder de laatste eer te bewijzen. Hij zou stiekem in de cel van Younass A. het strafdossier hebben gelezen.
Op 4 november gaat de zaak verder en wordt waarschijnlijk een eis geformuleerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.