Helft Utrechtse ziekenhuizen is 'senioronvriendelijk'

PROVINCIE UTRECHT - Slechts de helft van de ziekenhuizen in de regio Utrecht mag het keurmerk seniorvriendelijk voeren. Het keurmerk werd dinsdagmorgen uitgereikt door een aantal samenwerkende ouderenorganisaties.
Opvallend is dat de twee Utrechtse locaties van het St. Antonius geen gegevens beschikbaar hebben gesteld aan het onderzoek. De St. Antonius locatie in Nieuwegein deed wel mee aan het onderzoek maar scoorde nog onvoldoende.
Ook het UMC Utrecht moet nog verbeteringen doorvoeren, net als het Tergooiziekenhuis in Hilversum en het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Ziekenhuizen die het keurmerk wel krijgen zijn het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist, het Zuwe Hofpoort in Woerden en de drie Meanderziekenhuizen in Amersfoort en Baarn.
De ziekenhuizen zijn onderzocht op een breed aantal punten, waaronder de toegankelijkheid voor ouderen en de begeleiding bij het levenseinde. Ook is meegenomen of ouderen één duidelijk aanspreekpunt hebben, of de verpleegafdeling zijn ingericht voor ouderen en of de senioren gastvrij behandeld worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.