TivoliVredenburg gaat 21 juni open

UTRECHT - TivoliVredenburg, het gloednieuwe muziekgebouw op het Vredenburg in Utrecht, gaat op 21 juni volgend jaar open. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag aan de gemeenteraad laten weten.
Volgens het stadsbestuur is eind deze maand bekend wie de directeur van het nieuwe muziekgebouw wordt. TivoliVredenburg vervangt poppodium Tivoli en het oude Muziekcentrum Vredenburg, dat is gesloopt.
Het nieuwe gebouw krijgt vijf zalen. Daaronder zijn een concertzaal met 1700 plaatsen en een popzaal met 2000 plaatsen. De grote zaal Muziekcentrum Vredenburg, van architect Herman Herzberger, is behouden en is onderdeel van het nieuwe gebouw.
TivoliVredenburg is bij de opening het meest veelzijdige muziekgebouw van het land, aldus de gemeente, omdat er ook zalen voor dans, kamermuziek en jazz zijn gebouwd.
Het is de bedoeling dat alle grote Utrechtse muziekfestivals zoals het Festival Oude Muziek en het Liszt Concours vanaf 2014 in TivoliVredenburg plaatshebben. Ook het Nederlands Film Festival verhuist naar die locatie.
Utrecht is bezig om het hele stationsgebied in de stad aan te pakken. Winkelcentrum Hoog Catharijne, Utrecht CS en het Jaarbeursplein ondergaan eveneens een omvangrijke facelift. De hele operatie moet voor 2020 klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.