Instellingen

Amersfoort blijft fors bezuinigen ondanks overschot

AMERSFOORT - Amersfoort gaat onverminderd door met bezuinigen. Dat blijkt uit de begroting 2014-2017 die het college dinsdag presenteerde.
Komend jaar vertoont de begroting een overschot en in 2015 een licht tekort. In de jaren na 2015 zijn aanvullende bezuinigingen nodig. In de periode vanaf 2014 wordt al wel zes miljoen euro bezuinigd.
De bezuinigingen houden onder meer in dat er geen budget is voor prijsstijgingen in contracten die de gemeente heeft, subsidies die de gemeente verstrekt en voor stijgende personeelskosten. Volgens Amersfoort is de financiële positie van de gemeente relatief goed.
Bij de Kadernota werd eerder besloten tot herinvoering van de toeristenbelasting. De tarieven worden zoals de raad wilde, vastgesteld op 1 euro per persoon per overnachting.
De ozb-aanslag zal in 2014 voor een gemiddeld huishouden met ongeveer 35 euro stijgen. De tarieven afvalstoffenheffing zullen volgend jaar met gemiddeld ongeveer 20 euro stijgen en de aanslag rioolheffing met gemiddeld ongeveer 5 euro.
De komende weken daarna bespreekt de gemeenteraad de begroting. Half november stelt de raad de (aangepaste) begroting vast.

Amersfoort blijft fors bezuinigen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.