Instellingen

RvS: trillingen spoor Utrecht-Houten vaag

UTRECHT - Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur moet de tracébesluiten voor nieuwe spoorlijnen tussen Utrecht en Houten overdoen. De Raad van State heeft voor de tweede keer geoordeeld dat de manier waarop trillingen zijn berekend, niet klopt.
Omwonenden vonden dat het ministerie teveel spoorverkeer wegliet bij de berekeningen. Volgens het ministerie omdat het om incidenteel verkeer gaat, maar de Raad van State vindt dat veel meer treinen in de berekeningen moeten worden meegenomen.
Ook is het onduidelijk hoeveel trillingen een spoorweg überhaupt mag maken. Die norm moet worden vastgesteld en hoort ook in een tracébesluit te staan, aldus de Raad van State.
De uitspraak heeft geen gevolgen voor de omvangrijke klus tussen Utrecht en Houten, want de hoogste bestuursrechter bepaalde ook dat het werk te belangrijk is om helemaal stil te leggen.
Het Ministerie van Infrastructuur laat weten de uitspraken te bestuderen. Overigens is ook een besluit over een spoortracé bij Arnhem vernietigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.