Instellingen

Gemeente trekt knip voor woonwagenkamp Wilnis

© RTV Utrecht
WILNIS - De gemeente De Ronde Venen wil woonwagenkamp Molenland in Wilnis voor bijna één miljoen euro opknappen. Renovatie is al jarenlang een wens van de kampbewoners. Eerder oordeelde de rechter dat de gemeente nalatig is geweest in het onderhoud.
Na de renovatie draagt de gemeente het beheer van het kamp over aan woningcorporatie GroenWest. De bewoners moeten daarbij rekening houden met een huurverhoging van enkele honderden euro's.
Volgens wethouder Moolenburgh is de huurverhoging gerechtvaardigd: "Er staat namelijk tegenover dat ze daar wel mooie woonwagens voor in de plaats krijgen. Ook weten ze dat beheer en onderhoud vanaf nu goed geregeld zijn. Het is een keuze die gemaakt is, zodat het kamp op een stevig en behoorlijk niveau terecht komt".
In november praat de gemeenteraad over de renovatieplannen. De bewoners zeggen tegen RTV Utrecht dat ze pas blij zijn als de werkzaamheden ook daadwerkelijk beginnen. Naar eigen zeggen zijn ze de laatste jaren wel vaker blij gemaakt, maar is er uiteindelijk toch niets veranderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.