"Zorgen over nieuwe onderdoorgang Bilthoven onterecht"

DE BILT - De zorgen die veel inwoners van Bilthoven hebben over de nieuwe doorgang onder het spoor op de Soestdijkseweg zijn onterecht. Dat zegt projectleider John Kragting van Bilthoven Bouwt.
Dorpsbewoners vragen zich af of de bocht in de onderdoorgang niet te scherp is. Kragting kent de angst voor ongelukken, maar hij benadrukt dat de weg veilig is. "De weg is ontworpen door ervaren architecten en verkeerskundigen en voldoet aan alle normen."
"De nieuwe onderdoorgang is geschikt voor vrachtwagens, bussen, ook gelede bussen, en automobilisten", zegt hij. Voorwaarde is wel dat de maximumsnelheid er in het tunneltje niet harder dan 30 km/u worden gereden. Bestuurders zullen daar ook op worden gewezen na de opening.
Voordat het tunneltje wordt opengesteld voor het verkeer, zullen de hulpdiensten nog een oefening houden in de onderdoorgang.
De onderdoorgang op de Soestdijkseweg wordt op 12 oktober feestelijk geopend. "Iedereen is uitgenodigd om dan eens lopend door de onderdoorgang te gaan. Dat is daarna niet meer mogelijk", zegt Kragting. Voor wandelaars en fietsers komt een andere passage, dichterbij het station.

Gesprek met John Kragting over de onderdoorgang in Bilthoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.