Politici 50Plus bespreken toekomst zonder Krol in Utrecht

UTRECHT - De politici van 50Plus komen zaterdag rond 12.00 uur bijeen in Utrecht. Ze bespreken dan hoe de partij verder moet na het terugtreden van voorman Henk Krol.
Krol stapte vrijdagmorgen op, na de onthulling in de Volkskrant dat hij jarenlang de betalingen van pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant heeft ontdoken. Het fractievoorzitterschap wordt overgenomen door Norbert Klein uit Hoevelaken. De vrijgekomen plek in de fractie wordt ingenomen door Martine Baay-Timmerman uit Huizen.

VERBIJSTERD

Mieke Hoek, statenlid voor 50Plus in de provincie Utrecht, is naar eigen zeggen verbijsterd. Ze maakte haar verbazing kenbaar in het programma Utrecht is Wakker op Radio M. Ze wist niets af van het vertrek en kon het nieuws niet geloven toen ze een eerste reactie gaf.
Het is opmerkelijk dat Hoek niet op de hoogte was van Krols besluit. Ze maakt deel uit van het landelijke bestuur van de partij en is verantwoordelijk voor de interne communicatie.

RAMP

De nieuwe fractievoorzitter in de Tweede Kamer Norbert Klein noemt het vertrek van partijleider Krol een "persoonlijk drama". Hij vindt het bovendien een ramp voor de partij.
"We moeten nu snel praten over de gevolgen," meldde hij bij Omroep Gelderland.

PENSIOENPREMIES

Eerste Kamerlid Jan Nagel heeft het nieuws dat Krol zijn functie neerlegt bevestigd. Krol nam zijn besluit na een publicatie in de Volkskrant vrijdag waarin staat dat Krol als directeur van de Gaykrant verzuimde pensioenpremies te betalen voor zijn personeel. Het zou gaan om vele tienduizenden euro's.
Henk Krol noemt het "onmogelijk om door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik kan niets anders dan mijn functie neerleggen," schrijft hij. "Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.