Voedselbank in Leidsche Rijn luidt de noodklok

LEIDSCHE RIJN - De vrijwilligers van de voedselbank in Leidsche Rijn krijgen zoveel aanmeldingen, dat het steeds moeilijker wordt om iedereen een voedselpakket te geven.
Per week melden vier a vijf gezinnen uit de Utrechtse woonwijk zich aan. Vooral de laatste maanden is er sprake van een flinke stijging, zegt een woordvoerder. Volgens de voedselbank hebben inwoners in Leidsche Rijn te maken met ontslagen en huizen die langdurig te koop staan.
Sabiet Balwantgir: "Als iemand wordt ontslagen en 30 procent van z'n inkomen moet inleveren, dan moeten mensen wennen aan die situatie."
Mochten er de komende tijd nog meer aanmeldingen binnenkomen, dan overweegt de voedselbank om niet een, maar twee dagen per week open te gaan.
Vorig jaar liet de stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn ook al weten dat het aantal gezinnen dat een beroep moet doen op een wekelijks voedselpakket snel groeit. De locatie had toen problemen om de benodigde kratten per week te vullen met levensmiddelen omdat de belangrijkste toeleveranciers scherper inkochten.

Voedselbank in Leidsche Rijn luidt de noodklok

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.