Instellingen

Utrechtse coffeeshophoudster toch vervolgd voor voorraad wiet

© Valerie Kuypers, ANP
UTRECHT - Een Utrechts proefproces over de bevoorrading van coffeeshops is in de kiem gesmoord. Coffeeshophoudster Marianne Kristel zal gewoon worden vervolgd voor het bezit van een grote hoeveelheid wiet. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank vrijdag.
Kristel werd vorig jaar door de politie werd betrapt met anderhalve kilo wiet in haar auto. Volgens advocaat Spong mag ze niet vervolgd worden, omdat het stadsbestuur van Utrecht al 30 jaar lang gedoogt dat ze dagelijks wiet naar haar winkels vervoert. Bovendien moeten coffeeshops nu eenmaal bevoorraad worden, vindt hij.

GETUIGEN

Spong wilde 17 getuigen horen: alle Utrechtse burgemeesters, hoofdofficieren van justitie en politiechefs die volgens de advocaat verantwoordelijk zijn geweest voor het gedoogbeleid. De rechtbank heeft dat getuigenverzoek vrijdag afgewezen.
Ook is de rechtbank niet bereid om zelf te komen kijken in de coffeeshops van Kristel, hoe de bevoorrading is geregeld. Dat betekent dat de coffeeshophoudster gewoon moet voorkomen voor het bezit van anderhalve kilo wiet.
De rechtszaak wordt op 10 december behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.