Rhenen steunt oorlogsfilm Grebbeberg

RHENEN - De gemeente Rhenen helpt graag mee om de slag op de Grebbeberg op het witte doek te krijgen. Burgemeester Van Oostrum zegt tegen RTV Utrecht dat hij het erg belangrijk vindt dat de oorlogsfilm van producent Frank Bak en regisseur Martin Lagestee er komt.
De Grebbeberg gaat over de meidagen van 1940, als de Duitsers Nederland binnenvallen."Deze film legt onze geschiedenis vast en het is zo belangrijk dat dat gebeurt, dat ik heb gezegd: 'Daar zet ik mijn naam ook bij'", zegt Van Oostrum.
De burgemeester zit in het comité van aanbeveling, samen met onder meer generaal b.d. Peter van Uhm, eigenaar Marcel Boekhoorn van Ouwehands Dierenpark en bestuursvoorzitter Valk van het Veteraneninstituut. Van Oostrum biedt ook praktische hulp "mocht dat nodig en gewenst zijn".

VIADUCT

Regisseur Lagestee is erg blij met de steun van Van Oostrum. "De burgemeester heeft ons bijvoorbeeld in contact gebracht met een inwoner die een maquette van een cruciaal viaduct heeft gemaakt. Het viaduct is in de oorlog vernietigd dus het model scheelt ons erg veel uitzoekwerk."
Voor de film is het benodigde geld nog niet binnen. Er hebben zich inmiddels een omroep en enkele fondsen gemeld en Lagestee hoopt via crowdfunding de resterende miljoen euro binnen te halen. Daartoe is de site grebbebergdefilm.nl geopend waar particuliere investeerders zich kunnen melden.

FIGURANT

De regisseur snapt dat Rhenen niet financieel kan bijdragen, maar hoopt dat hij wordt geholpen met allerlei vergunningen en hand-en-spandiensten van ambtenaren. Burgemeester Van Oostrum overweegt zich als figurant aan te melden.
De opnames van de film beginnen in 2014. De opnameplekken zijn onder meer op de Grebbeberg , in Ouwehands Dierenpark en op militair terrein De Vlasakkers bij Amersfoort.
De film moet in het voorjaar 2015 in de bioscopen draaien, precies 75 jaar na de strijd op de Grebbeberg .

Burgemeester van Oostrum over zijn steun aan de film De Grebbenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.