Agressieve straatrovers stelen smartphones

PROVINCIE UTRECHT - In Bunnik, Utrecht en Baarn hebben vrijdagavond smartphonedieven hun slag geslagen. In Bunnik gebruikten straatrovers daarvoor grof geweld tegen een 15-jarige jongen.
De jongen fietste over de Rumpsterweg toen hij door een groep jongens van zijn fiets werd getrapt. Liggend op de grond kreeg hij nog een paar trappen, waarna de jongens er met geld en de telefoon vandoor gingen. De politie is nog op zoek naar de drie straatrovers met een donkere huidskleur en capuchonjassen.
De jongens die vrijdag in Utrecht een 26-jarige vrouw onder het viaduct van de Waterlinieweg beroofden van haar telefoon, zijn wel opgepakt. De twee 17-jarige jongens bedreigden de vrouw met een wapen en gingen er daarna met haar smartphone vandoor. Agenten troffen de verdachten aan op een schoolplein in de buurt.
Ook de telefoon van een 24-jarige vrouw uit Baarn werd snel teruggevonden. Een 23-jarige man griste haar toestel van een tafel op een terras aan de Brink, maar had er niet op gerekend dat de vrouw track&trace had aanstaan. Met hulp van de politie werd het toestel op de Eemweg teruggevonden in een auto. De verdachte is ingerekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.