Instellingen

Vinkeveen decor wedstrijd jonge brandweerlieden

WAVERVEEN - In Vinkeveen is zaterdag onder toeziend oog van minister Opstelten van Veiligheid de finale van het Nederlands Kampioenschap Jeugdbrandweer gehouden. Tien korpsen, waaronder die van Veenendaal, gingen met elkaar de strijd aan op twee parkoersen.
De jeugdbrandweerlieden zijn de oogappeltjes van de commandanten, omdat zij de toekomst zijn voor de vrijwillige korpsen in Nederland. Op dit moment bestaat het vrijwillige brandweerkorps van Vinkeveen bijna voor de helft uit brandweermensen die al heel jong zijn begonnen.
Minister Opstelten roemde de inzet van de vrijwillige brandweer en gaf aan dat hij blij is dat korpsen met initiatieven als de jeugdbrandweer jongeren aan zich proberen te binden.
De uiteindelijke winnaar van de jeugdbrandweerfinale bij de junioren is Zwijndrechtse Waard geworden. Het korps uit Veenendaal werd derde. Bij de aspiranten was het korps uit Oisterwijk de beste.
Vinkeveen is nu al zeker van een finaleplaats voor volgend jaar. Die hadden ze dit jaar al verdiend, maar als organiserend korps werden ze uitgesloten van deelname.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.