"Woningen met zonnepanelen gewild"

PROVINCIE UTRECHT - Zo'n 44 procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een woning zonder panelen. Eén op de drie wil hiervoor gemiddeld 4000 euro meer voor betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu waarvan de uitkomsten zondag in het VARA-programma Vroege Vogels werden gepresenteerd.
Iets meer mensen (46 procent) denken dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. Dertig procent van hen denkt dat het huis zelfs 5000 euro of meer in waarde stijgt.
"Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiële kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelen", aldus Olof van der Gaag van Natuur&Milieu.
Volgens de organisatie is het rendement op de investering in zonnepanelen (ongeveer 5000 euro) zeker drie keer zo hoog in
vergelijking met het vastzetten van het geld op een bankrekening en zijn ze terugverdiend in 10 jaar terwijl de levensduur zeker 25 jaar is.
Het onderzoek is in opdracht van Natuur & Milieu uitgevoerd door Motivaction onder 722 Nederlanders tussen 30 en 70 jaar. Voor de dataverzameling is gebruikgemaakt van het StemPunt-panel van Motivaction waar ongeveer 70.000 Nederlanders lid van zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.