Instellingen

Bruggen passeren elkaar op het AR-kanaal

NIGTEVECHT - De oude en de nieuwe Weesperbrug hebben elkaar zaterdagavond gepasseerd op het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Stichtse Vecht.
De brug tussen Weesp en Driemond is in de nacht van zaterdag op zondag vervangen. De nieuwe brug is afgebouwd op de Rijkswaterstaat-loswal op de Punt van Nigtevecht. De oude brug wordt daar afgebroken.
De vervanging van de 110-meter lange brug is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat er steeds grotere containerschepen over het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Ook was de oude brug aan groot onderhoud toe.
Voor het werk is het kanaal tijdelijk afgesloten geweest. Ook is de brug dit weekend voor al het verkeer afgesloten, net als de Kanaaldijk Oost en Kanaaldijk West. Maandag kunnen automobilisten voor het eerst rijden over de nieuwe brug, die vlak over de provinciegrens ligt.
De operatie werd nauw gevolgd door Weespernieuws. Die website meldt dat er veel mensen de hele avond vol bewondering en met enige weemoed naar de operatie van Rijkswaterstaat hebben staan kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.