Cao-acties metaalsector op Lage Weide

Lage Weide maandagmorgen.
Lage Weide maandagmorgen. © RTV Utrecht - de staking eerder deze week in Utrecht
UTRECHT - Industrieterrein Lage Weide in Utrecht is maandag het middelpunt van de estafetteacties in de metaal. De cao-onderhandelingen in de klein- en grootmetaal liepen in juni stuk. Sindsdien wordt op diverse plaatsen actie gevoerd.
De stakers van de Utrechtse vestigingen van Diebold, Demu en SAB Profiel leggen het werk neer en luisteren naar toespraken van vakbondsbestuurders. De vakbonden in de metaal willen dat werknemers invloed blijven houden op de werktijden en het rooster.
Ook willen ze dat de plannen voor het bevriezen van loon van tafel gaat en eisen ze inflatiecorrectie. Verder moeten naar het oordeel van de bonden aan werknemers uit het buitenland hetzelfde betaald worden als aan Nederlanders en moeten de jeugdlonen hoger.
Utrecht is niet de eerste plaats waar actie wordt gevoerd. In onze provincie gebeurde dat vorige maand al bij auto-onderdelenfabrikant Polynorm in Bunschoten. Ook is sprake van acties bij de metaalbedrijven NN, Ardagh en Axa in Veenendaal. Later wordt er nog gestaakt in Nieuwegein.
Vrijdag staat er een landelijk actiedag gepland. Volgende week is een rustweek, als er nog geen overeenstemming is over de CAO, gaan de stakingen weer verder.

Acties op Lage Weide maandagmorgen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.