Geld Baarnse moordzaak naar goede doelen

UTRECHT - Het geld dat de Nederlandse Staat heeft ontvangen van de veroordeelde moordenaar Paul de R. moet worden uitgekeerd aan de goede doelen uit het testament van zijn slachtoffers, het echtpaar Müller uit Baarn. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald.
De rechtbank veroordeelde De R. eerder tot het terugbetalen van 90.000 euro van het geld dat hij van de bankrekening van het echtpaar had geplunderd. Van dat bedrag heeft justitie 74.336,01 euro kunnen verzilveren, onder meer door de verkoop van de woning en diverse andere bezittingen van De R.
Het bedrag ging naar de staatskas, maar volgens de goede doelen hebben zij er recht op omdat ze de enige begunstigden zijn van het kinderloze echtpaar. Volgens de rechter hebben de goede doelen, waaronder de Kankerbestrijding en Reumafonds, daarin gelijk.
De R. vermoorde de Müllers om over hun vermogen te kunnen beschikken. Nadat hij de twee had begraven op kinderboerderij Canton in Baarn trok hij in hun woning en plunderde hij hun bankrekening. Mensen die naar de Müllers vroegen, kregen van De R. te horen dat ze naar het buitenland waren vertrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.