RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Henk Westbroek wint opnieuw burgemeestersenquête

1/2
UTRECHT -

Ook het AD Utrechts Nieuwsblad wijst RTV-Utrechtpresentator Henk Westbroek aan als de populairste burgemeesterskandidaat van Utrecht. Dat blijkt uit de uitslag van een enquête die de krant maandagmorgen bekend maakte.

Verslaggevers hoorden afgelopen weekend ruim tweeduizend mensen op straat een voorkeur uitspreken voor Westbroek. Dat komt neer op 27,9 procent van de stemmen. Twee weken geleden kwam de onbetwiste populariteit van de zanger ook al in een onderzoek van RTV Utrecht naar voren.


NEK-AAN-NEK

Volgens het AD was de strijd om de tweede plaats een nek-aan-nekrace tussen Agnes Jongerius en Jan van Zanen. In het onderzoek van de krant konden willekeurige mensen hun stem uitbrengen op acht van de 26 kandidaten die zich als opvolger van Aleid Wolfsen hebben gemeld.

Henk Westbroek is geen onbekende in het Utrechtse stadsbestuur. Eind jaren negentig was hij het gezicht van de toen nieuwe partij Leefbaar Utrecht. Bij de verkiezingen van 2000 zorgde die voor een politieke aardverschuiving, door de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

In augustus 2010 kondigde Stadspartij Leefbaar Utrecht aan geen nieuwe raadsperiode meer in te willen gaan. Westbroek heeft zich al langer geleden van de partij gedistantieerd. Zijn sollicitatie is inmiddels de derde gooi die hij naar het burgemeesterschap doet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -