Instellingen

Kritiek op bestuur Altrecht om bezuinigingen

© ANP, bewerking RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Medewerkers van Altrecht leveren felle kritiek op de raad van bestuur van de ggz-instelling. Zo zou er wanbeleid gevoerd zijn waardoor er nu voor 9 miljoen euro bezuinigt moet worden. Ook zouden de bestuurders zelf geen salaris willen inleveren. Bestuurder Roxanne Vernimmen begrijpt de kritiek maar vindt de verwijten onterecht.
Altrecht heeft ervoor gekozen te bezuinigen op de overhead. Verplegend en verzorgend personeel blijft buiten schot, het zijn met name managers en ondersteunende diensten waar de klappen gaan vallen. Volgens bestuurder Vernimmen mag de patiënt niets merken van de bezuinigingen. Voor het personeel is dat anders, er zullen zo'n 150 banen verdwijnen.

WANBELEID

De aankondiging van de bezuinigingen viel afgelopen wek niet goed bij het personeel. De medewerkers reageren boos, vooral op de bestuurders. Zo schrijft iemand; "Altrecht draait al jaren met verlies zo werd ons keer op keer verteld, er is dus sprake van jarenlang wanbeleid van deze RvB." Iemand anders zegt " Het Deltahuis in Den Dolder is een speelhok voor dure interimmers, die komen en gaan."
Volgens Roxanne Vernimmen staat Altrecht er juist erg goed voor. Er zouden ruim voldoende reserves zijn. "Maar de inkomsten worden minder, we moeten met minder geld hetzelfde werk doen, en dan moet je juist ingrijpen voordat je de reserves aanspreekt."

BALKENENDENORM

Het steekt medewerkers ook dat de bestuurders zelf een hoog inkomen hebben en zouden weigeren zelf geld in te leveren. Een medewerker schrijft: " De raad van bestuur blijft bij de komende ontslaggolf trouwens buitenschot - en dat geldt ook voor de auto's met chauffeur waar men zich van bedient."
Een collega schrijft: " Er is 2 jaar terug gevraagd of mevr Vernimmen ook iets van haar salaris wilde inleveren. Ze zit ruim boven de Balkenende norm en moet sinds haar aanstelling in een dure Mercedes lease auto rijden. Er viel niet over te praten, zij wil niets inleveren."
Rocanne Vernimmen bestrijdt dat. Ze zegt de afgelopen tijd bewust van financiële voordelen te hebben afgezien.

'Medewerkers boos over ontslagen bij Altrecht'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.