RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verbijstering over stelend raadslid Van der Roest

UTRECHT -

De door Bert van der Roest gepleegde fraude bij Straatnieuws heeft dinsdag veel emoties losgemaakt. Dat blijkt uit de reacties van onder meer medewerkers van de krant, zijn PvdA-partijgenoten en Utrechtse raadsleden.

Zo overheersen bij de redacteuren en verkopers van Straatnieuws verdriet, woede en verbijstering. Ze hoorden dinsdagmorgen dat penningmeester Bert van der Roest 40.000 euro uit de kas heeft gestolen.

Van der Roest pinde tijdens zijn vakantie met de pas van de daklozenkrant en betaalde er ook rondjes in de kroeg mee. Ook vermoedt het bestuur dat hij er zijn huidige theatervoorstelling mee heeft gefinancierd. Door het ontstane tekort moet Straatnieuws voorlopig de broekriem aanhalen.


ELLENDE

Hoofdredacteur Frank Dries zegt dat de aan het licht gekomen fraude als een bom is ingeslagen. "Ik maak de Straatnieuws al heel lang, maar dit zag ik niet aankomen. Het nieuws moet nog even bezinken. Ik ben er kapot van."

Ook de PvdA, waarvoor Van der Roest in de Utrechtse gemeenteraad zat, is geschokt. Fractievoorzitter Ruben Post had een gesprek met hem. "Het is vreselijk, maar Bert realiseert zich ook dat hij zichzelf in deze ellende heeft gestort. Dat heb ik hem ook verteld. Het is een persoonlijk drama, maar hij heeft het wel zelf veroorzaakt."


GESCHOKT

Collega-raadsleden reageren verbaasd en geschokt op de berichten over de fraude. Ze laten RTV Utrecht weten het volstrekt logisch te vinden dat hij zijn raadszetel inmiddels heeft ingeleverd.

Van der Roest acteerde de afgelopen tijd regelmatig in reclamecommercials van Independer. Het bedrijf heeft inmiddels ook gereageerd op het nieuws rondom het ex-raadslid. De al opgenomen filmpjes blijven gewoon te zien op televisie, maar er worden vanwege de fraude geen nieuwe commercials meer gemaakt met Van der Roest.


JUSTITIE

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of het overgaat tot vervolging van Van der Roest. Er is weliswaar geen aangifte gedaan tegen de PvdA'er, maar Justitie kan ook altijd zelf besluiten tot vervolging. Omdat de diefstal bij Straatnieuws maatschappelijke gevolgen heeft, bekijkt het OM nu ook of Van der Roest vervolgd moet worden.

Het blijft vooralsnog een raadsel waarom Van der Roest tot de diefstal is gekomen. Buiten een korte verklaring dat hij zijn raadslidmaatschap opgeeft heeft hij nog geen toelichting gegeven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -