Gezin Eemnes stuurloos door Audi-strippers

EEMNES - De Audi A3 van een gezin in Eemnes is voor de tweede keer in korte tijd opengebroken en gestript.
De vader des huizes wilde dinsdagochtend zijn kind (5) naar school brengen. Eenmaal in de auto kwamen vader en zoon tot de conclusie dat dit niet zou gaan lukken, want een cruciaal onderdeel ontbrak: het stuur. De dieven hadden het gemunt op de airbags en het navigatiesysteem. Tijdens hun rooftocht kwamen ze klaarblijkelijk op het idee om ook maar meteen het stuur mee te nemen.
Moeder Lissy kan er achteraf wel een beetje om lachen: "Het was natuurlijk best gek, een auto zonder stuur. Wij kunnen het relativeren, maar ons zoontje is er best wel van geschrokken."
De autokrakers zijn de Audi binnengekomen door aan de achterzijde een zijruitje in te slaan. Ze hebben heel wat werk moeten verzetten, want na de vorige kraak werd in overleg met de verzekering een slot op het navigatiesysteem geplaatst.
De vorige keer dat de auto werd leeggeroofd gebeurde het op precies dezelfde parkeerplaats achter de woning aan de Scholekster. Eemnes, Baarn en Bunschoten kampen al langer met autokrakers. De Audi A3 is favoriet bij de airbag- en navigatiedieven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.