Veel steun voor parkeerprotest winkeliers De Gaard

UTRECHT - De handtekeningenactie van winkeliers van het Utrechtse winkelcentrum De Gaard tegen betaald parkeren in de wijk krijgt veel steun. Naar eigen zeggen hebben de ondernemers al 3300 handtekeningen opgehaald. Donderdag bieden ze de krabbels aan bij de gemeente.
De winkeliers willen met hun actie voorkomen dat de gemeente betaald parkeren invoert in Tuindorp en Tuindorp-Oost. Ze zijn tegen die maatregel omdat ze bang zijn dat klanten straks weg blijven als ze moeten betalen voor parkeren. Ze hebben alternatieven aangedragen, maar die ziet de gemeente niet zitten.
Ook veel bewoners van Tuindorp en Tuindorp-Oost zijn fel tegen betaald parkeren en noemen de maatregel een 'nieuwe melkkoe'. Volgens de gemeente is de parkeerdruk in de wijk te hoog. In mei en juni zijn overdag en 's nachts een paar metingen verricht waaruit dat blijkt.
Bewoners zijn het niet met de cijfers eens en stellen dat er selectief is gemeten. In de meeste straten in Tuindorp kan volgens hen ruimschoots geparkeerd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.