Instellingen

OM eist 15 jaar en tbs voor brandmoord Hoograven

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Ahmed E. (46) voor de brandmoord in Hoograven. Justitie stelt dat er sprake is geweest van voorbedachten rade.
E. wordt ervan verdacht dat hij augustus vorig jaar zijn echtgenote heeft mishandeld met een knuppel. Daarna zou hij brand hebben gesticht in hun flat aan de Schonauwensingel waardoor zijn vrouw om het leven kwam.
Het OM zegt met de hoge eis te komen omdat er veel bewijs is dat de verdachte schuldig is. Zo zijn er bloed- en benzinespetters gevonden op de kleren en slippers van de man.
E. heeft zeven verschillende verklaringen afgelegd over wat er in de woning is gebeurd. Woensdag vertelde hij dat hij aankwam bij het huis toen de brand al woedde. Daarnaast zou de vrouw volgens de verdachte bezeten zijn door een duivel en daardoor geregeld aanvallen hebben.
De verdachte is al langere tijd depressief en slikt daar ook medicijnen voor. Daarnaast heeft hij last van de gevolgen van een gewelddadige overval op een restaurant waar hij enige jaren geleden werkte.
Omdat de rechtbank zich over een grote hoeveelheid ingewikkeld bewijsmateriaal moet buigen, wordt de uitspraak pas op 30 oktober verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.