Media-expert: bodem bereikt bij regionale omroep

PROVINCIE UTRECHT - De bodem is bereikt bij zenders als RTV Utrecht en dus valt er niet meer zoveel te bezuinigen, dat zegt Piet Bakker die expert is op het gebied van de regionale omroepen.
Bakker reageert op de plannen van het kabinet om 100 miljoen te bezuinigen op de publieke zenders, waar regionale omroepen als RTV Utrecht ook onder vallen.
RTV Utrecht werkt op dit moment met een fractie van het budget van de grote omroepen in Hilversum en werkt bovendien erg zuinig met een systeem waarbij één tv-verslaggever in zijn of haar eentje een hele reportage maakt.
De reactie van media-expert Bakker op de voorgestelde bezuinigingen is dan ook duidelijk: "Als een verslaggever ergens naartoe wordt gestuurd en die staat er in zijn eentje dan is de bodem bereikt. En de enige manier om te bezuinigen is dan om [een verslaggever] ergens níet naartoe te sturen."
Bakker denkt dat door verdere bezuinigingen bij regio-omroepen de berichtgeving over kleine gemeentes zal verslechteren. RTV Utrechtdirecteur Paul van der Lugt deelt die zorgen: "wij zijn ook de waakhonden van de democratie en als je hier alle middelen weghaalt dan krijg je een vermindering van die functie. Daar zal het openbaar bestuur zeker onder lijden."
De Tweede Kamer praat donderdagochtend verder over de bezuinigingen.

Media-expert: bodem bereikt bij regionale omroep
Media-expert: bodem bereikt bij regionale omroep

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.