Afname van filedruk in provincie

PROVINCIE UTRECHT - Nederlandse automobilisten staan minder lang in de file, terwijl er evenveel gereden wordt als in eerdere jaren.
Dat blijkt uit een rapportage van Rijkswaterstaat over de filedruk in de periode mei tot en met augustus. De provincie Utrecht heeft relatief weinig last van files. In de file top 10 staat de A27 van Utrecht naar Almere op de achtste plek. Op de negende plek staat de A1 tussen Eembrugge en Bunschoten.
De daling komt door de aanpak van hardnekkige fileknelpunten, door het openen van nieuwe wegdelen. Zo is een deel van de wegverbreding op de A28 van Utrecht naar Amersfoort tussen Leusden-Zuid en knooppunt Hoevelaken opengesteld
In het hele land nam de filedruk met 1,9 miljoen uren af. Dat is een daling van ruim vier procent. De tevredenheid van weggebruikers steeg ook: van 75 procent vorig jaar naar 80 procent dit jaar. De grootste filedruk is op de A20 van Hoek van Holland naar Gouda.
Vorig jaar stonden er ook twee trajecten uit de provincie Utrecht in de file top 10. Het ging toen om de A12 tussen Lunetten en Bunnik en de A1 tussen Eemnes en Soest.

Afname van filedruk in provincie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.