Instellingen

Utrecht sluit massagesalon met happy endings

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht sluit een massagesalon aan de Amsterdamsestraatweg, omdat er illegale prostitutie plaatsvindt.
In april bleek uit onderzoek van studenten van de Hogeschool Utrecht dat medewerkers seksuele diensten aanboden. Ze vroegen aan de werknemers of ze een happy ending konden krijgen en de dames gingen daar vervolgens mee akkoord. De studenten legden het verzoek met een verborgen camera vast.

WAARSCHUWING

Wolfsen wilde de massagesalon daarom in eerste instantie voor een maand sluiten op straffe van een dwangsom. De eigenaar was het daar niet mee eens en vroeg om een voorlopige voorziening.
De rechter oordeelde vervolgens dat het aannemelijk is dat de zaak zonder vergunning dienst deed als seksinrichting, maar stelde ook dat de gemeente eerst een schriftelijke waarschuwing had moeten geven.

MYSTERY GUEST

De gemeente heeft dat daarna alsnog gedaan en heeft de zaak sindsdien goed in de gaten gehouden. Uit controles van onder meer een mystery guest blijkt nu dat er inderdaad seks is aangeboden in de salon. De dames werden daarbij uitgebuit en lijken slachtoffer van mensenhandel. Dat is voor Wolfsen reden om de salon vanaf 18 oktober te sluiten.
Om te voorkomen dat een eventuele nieuwe eigenaar op deze locatie dezelfde activiteiten ontplooit, is ook besloten dat in het betreffende pand zes maanden lang geen dienstverlenende activiteiten mogen worden uitgevoerd, zoals een massagesalon of een kapsalon. Detailhandel is wel toegestaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.