Vertraagde treinen slaan kleine stations over

PROVINCIE UTRECHT - Reizigersvereniging Rover krijgt steeds vaker meldingen over vertraagde NS-treinen die onderweg kleine stations
overslaan om tijd te winnen. Dat schrijft de Amersfoortse organisatie in een vrijdag verschenen brief aan NS Reizigers. Volgens een woordvoerder trekken gedupeerde reizigers wekelijks een keer of tien bij Rover aan de bel.
"Een half jaar geleden gebeurde het 'wel eens', maar inmiddels is dat 'regelmatig' het geval", aldus de zegsman."En elke keer lopen reizigers een half uur tot drie kwartier vertraging op: ze kunnen een station verder pas uitstappen en moeten nog wachten op de eerste trein terug."
"Een onbetrouwbare en geïmproviseerde dienstregeling is veel ernstiger dan vertraging. En vertraging zou nooit mogen leiden tot het willekeurig schrappen van stations", vindt Rover. Stations die veel worden overgeslagen zijn onder meer Bilthoven, Utrecht Overvecht en Bussum-Zuid.
De NS laat in een reactie weten dat stations slechts ,"incidenteel" worden overgeslagen. Hoe vaak precies, kan een zegsman niet vertellen. "We vinden dat natuurlijk uitermate vervelend voor de reiziger", benadrukt hij. "Maar áls het al gebeurt, doen we dat alleen om te voorkomen dat andere reizigers ook vertraging oplopen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.