Buurt blijft pedofiel Veenendaal in de gaten houden

VEENENDAAL - Hoewel het kort geding tegen een veroordeelde pedoseksueel nieuwe angst heeft opgeroepen, zijn buurtbewoners blij dat de burgemeester van Veenendaal actie onderneemt.
Burgemeester Kolff wil met een stap naar de rechter voorkomen dat een pedofiel uit zijn gemeente nog op plaatsen komt waar kinderen spelen. Daarmee zijn de zorgen in de buurt echter nog niet weggenomen.
Een omwonende vraagt zich hardop af of er nieuwe incidenten bekend zijn geworden waarop de burgemeester anticipeert, maar volgens Kolff is daar geen sprake van. Toch gaf de burgemeester aan "niet voor niets" naar de rechter te stappen.

TOEZICHT

Een van de afspraken die de burgemeester met de veroordeelde pedoseksuele man wil maken is dat hij zich regelmatig meldt. De veroordeelde man weigert echter.
"Het is belangrijk dat hij weet dat er op hem gelet wordt", zegt een bewoonster die in vlakbij de veroordeelde pedoseksueel woont. Ook de buurt blijft de man nauwlettend in de gaten houden.
In de Veenendaalse wijk heerste sinds de vrijlating van de pedofiel het gevoel dat de gemeente niets ondernam om eventueel nieuwe incidenten te voorkomen. Met de aankondiging van het kort geding is dat gevoel getemperd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.