Geld PvdA weg na verdwijning raadslid

AMERSFOORT - Vlak voor de vermissing van het Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez is er 4.000 euro gepind van de bankrekening van de lokale PvdA-fractie. Dat zegt fractievoorzitter Edwin Hinloopen. "Het zou kunnen dat Ramón dat zelf heeft gedaan maar zeker is dat niet."
"Woensdag en donderdag is in totaal 4.000 euro opgenomen van de rekening van de PvdA Amersfoort. Ramón was bevoegd om geld op te nemen. We sluiten dan ook niet uit dat hij het is geweest," zegt hij. "Alle andere bevoegden hebben aangegeven dat zij niks hebben opgenomen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat het pasje gestolen is. We weten het niet."

PASPOORT

Nadat Smits Alvarez was verdwenen, bleek dat hij zijn telefoon en iPad thuis had laten liggen. Zijn paspoort heeft hij wel bij zich. Hinloopen: "Hij kan dus overal zitten. Of me de laatste tijd iets aan hem opviel? Hij was nóg intensiever met de politiek bezig. Maar dat kwam natuurlijk omdat we bezig waren met de lijsstrekkersverkiezing."
De fractievoorzitter benadrukt dat hij en zijn PvdA-collega's erg bezorgd zijn. "Ramón is donderdagmiddag voor het laatst gezien. Zijn vrouw heeft vrij snel de politie gebeld. Ik ben zelf vrijdag gebeld door de politie en toen ben ik ingelicht. Het is echt afschuwelijk en we zijn met z'n allen verbijsterd. We maken ons ernstig zorgen en we vragen ons af of hij ooit nog terugkomt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.