Instellingen

Zo'n vijftien tips over vermist raadslid Amersfoort

AMERSFOORT - De politie onderzoekt ongeveer 15 tips die zijn binnengekomen naar aanleiding van de vermissing van Ramón Smits Alvarez. Het Amersfoortse PvdA-raadslid is sinds donderdag spoorloos. Over de inhoud van de tips, wil de politie niks loslaten.
Sinds de verdwijning van Smits Alvarez komt steeds meer informatie naar buiten die verwarring schept. Zo verdween tegelijk met het raadslid 4.000 euro van de rekening van de PvdA in Amersfoort. En maandag bleek dat Smits Alvarez jarenlang loog over zijn cv.
Aan vrienden en bekenden vertelde hij dat hij bij Agis werkte, maar dat blijkt niet te kloppen. Ook op zijn Linkedin-profiel staat dat hij nog steeds bij de zorgverzekeraar werkzaam is. Volgens een woordvoerder van Agis heeft Smits Alvarez er wel een tijdje gewerkt, maar is zijn contract eind 2010 niet verlengd.

ONRUSTIG

Dillian Hos, een goede vriendin van het raadslid, stelt dat Smits Alvarez de laatste tijd een gespannen en onrustige indruk maakte. Afgelopen donderdag, op de dag van zijn verdwijning, kwam de PvdA'er nog wat boeken langsbrengen. Hos had op dat moment geen gelegenheid hem te vragen wat er aan de hand was. Toen ze het raadslid eerder in de week sprak, had ze eveneens de indruk dat er 'iets speelde'.
Smits Alvarez is in de race om lijsttrekker te worden voor de lokale PvdA-fractie. Woensdag zou de winnaar van de verkiezing bekend worden gemaakt, maar dat is nu uitgesteld.
Volgens Hos was het raadslid niet zenuwachtig over de verkiezing, maar juist erg enthousiast. Ze kent Smits Alvarez als een energieke man en ze heeft er dan ook vertrouwen in dat hij binnenkort weer zal opduiken.
Volgens de politie staat Smits Alvarez zowel nationaal als internationaal als vermist geregistreerd.

Interview met een goede vriendin van Smits Alvarez
Zorgen over verdwijning Ramón Smits Alvarez

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.