Burgemeester doet oproep aan verdwenen Smits Alvarez

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius roept het verdwenen raadslid Ramón Smits Alvarez op om zich zo snel mogelijk te melden. Ook PvdA-wethouder Rob van Muilekom riep hem in U Vandaag op een teken van leven te geven.
In U Vandaag deed Bolsius een rechtstreekse oproep. Volgens de burgemeester wordt het tijd dat er een einde komt aan de onzekerheid. "We hebben eigenlijk maar één zorg en dat is dat Ramón zich meldt en ons hoort, dat hij merkt dat zijn vrouw hem mist, dat zijn kinderen hem missen en dat wij hem missen."
Van Muilekom sloot zich daar geëmotioneerd bij aan. "We willen Ramón weer aan tafel hebben. Daar gaat het ons om."

POLITIE

PvdA-raadslid Smits Alvarez wordt sinds donderdag vermist. Hij nam zijn paspoort mee, maar liet zijn telefoon en iPad thuis liggen. De avond voor zijn verdwijning had hij een spontaan gesprek met SP-fractievoorzitter Ad Meijer.
Meijer wil niet zeggen waar het gesprek precies over ging. Wel wil hij kwijt dat het een vriendschappelijk karakter had. "Op geen enkele wijze kwam in dat gesprek zijn verdwijning aan de orde en dus evenmin zijn mogelijke huidige verblijfplaats."
Meijer ontkent dat het gesprek te maken had met het onderzoek naar het gelekte functioneringsgesprek van burgemeester Bolsius. Dat gesprek kwam eind vorig jaar op straat te liggen. De politie is nog steeds op zoek naar degene die daarvoor verantwoordelijk was.
Op de vraag of Smits Alvarez hier mogelijk bij betrokken was, wilde Bolsius niet ingaan. "Alles wat er eventueel besproken kan en moet worden, wordt wel besproken. Maar Ramón, meld je."

Burgemeester doet oproep aan verdwenen Smits Alvarez

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.