Instellingen

Spanje zoekt mee naar Smits Alvarez

Artikel op de website van Spaanse krant La Voz de Galicia.
Artikel op de website van Spaanse krant La Voz de Galicia. © La Voz de Galicia
AMERSFOORT - Ook in Spanje wordt volop uitgekeken naar het vermiste raadslid Ramón Smits Alvarez uit Amersfoort. Familie en vrienden hebben op verschillende plekken gezocht.
Smits Alvarez is half Spaans en heeft een appartement in Vilar de Uz in Galicië, in het noordwesten van Spanje. De kandidaat-lijsttrekker van de PvdA is er niet aangetroffen. Een tante heeft aan een lokale krant laten weten dat ze het verblijf heeft geïnspecteerd, maar niks bijzonders heeft opgemerkt.
Niemand kan de vermissing verklaren, zegt een goede vriend van Smits Alvarez tegen RTV Utrecht. "Ik heb hem begin september nog gezien. Hij wekte niet de indruk dat hij problemen had." Een lokale journalist die het raadslid kent, zegt dat zijn Spaanse familie volledig in het duister tast en zich grote zorgen maakt. "De verdwijning komt als een volslagen verrassing."
De 34-jarige Smits Alvarez, getrouwd en vader van twee kinderen, is sinds donderdag spoorloos. Uit de kas van de lokale PvdA is 4.000 euro verdwenen. Maandag werd bekend dat het raadslid jarenlang loog over zijn werkgever. Hij zou een functie hebben bij zorgverzekeraar Agis, maar daar is zijn contract eind 2010 niet verlengd.
Een van de laatste tweets die kandidaat-lijsttrekker Smits Alvarez stuurde op de dag van zijn verdwijning, is een opmerkelijke. "Wie de lijsttrekker van de PvdA Amersfoort ook gaat worden. Mijn steun krijgt hij of zij onvoorwaardelijk, waar ik ook sta. Adeus!" Het woordje Adeus is Galicisch voor adieu, vaarwel of tot ziens.
Vorig jaar deed Smits Alvarez in zijn mee aan de parlementsverkiezingen in Galicië. Dat kon omdat hij twee nationaliteiten heeft. Hij stond op een onverkiesbare plaats.
De Amersfoortse burgemeester Bolsius deed dinsdag op RTV Utrecht een oproep aan Smits Alvarez om zo snel mogelijk weer contact te zoeken met zijn vrouw en kinderen.

Goede Spaanse vriend en lokale journalist over vermissing

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.