GG&GD wil Utrechtse kinderopvang sluiten

UTRECHT - Kinderdagverblijf Jeckio in Utrecht moet op last van de GG&GD dicht.
De gezondheidsinstelling wil dat de opvang aan de Biltstraat de deuren sluit, omdat bij verschillende controles is gebleken dat de leidsters niet goed functioneren. Ook is het er volgens de GG&GD onveilig voor de kinderen en worden hygiëneregels niet goed genoeg nageleefd.
Ondanks het vernietigende rapport van de inspectie, steunen veel ouders de kinderopvang. Ze vinden dat er wél goed voor de kinderen wordt gezorgd. Volgens de GG&GD is dat echter geen reden om Jeckio open te houden.

HOUDING

"De overheid stelt aan een professionele kinderopvang minimale eisen, ook aan de leidsters, zegt Mirjam Mascini van de GG&GD. "Dan kun je als ouder vinden dat een leidster lief is, wij verwachten een professionele houding. En die was onvoldoende en niet op één moment, maar diverse keren gedurende een lang traject."
De eigenaar van Jeckio kan nog tot het einde van de week bezwaar aantekenen. Als dat geen resultaat oplevert, sluit het kinderdagverblijf volgende week woensdag de deuren. Bijna 50 kinderen moeten dan elders opgevangen worden.
Jeckio heeft nog een andere vestiging aan de Gansstraat in Utrecht. Die opvang voldoet wel aan de normen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.