Herrieklus aan brug A12 gaat overdag verder

© @galecopperbrug
NIEUWEGEIN - De werkzaamheden aan de Galecopperburg van de A12 gaan vrijdag 25 oktober weer verder. Eind september werd de klus stilgelegd na klachten van omwonenden over geluidsoverlast.
Toen werd 's nachts doorgewerkt, tot frustratie van bewoners van Nieuwegein en de Utrechtse wijk Kanaleneiland, die de slaap niet konden vatten. Het intrillen van de damwanden van de Galecopperbrug bleek lastiger dan verwacht. Daardoor werd met zwaarder materieel gewerkt, wat meer lawaai veroorzaakte.

'S NACHTS

Afgesproken is dat de aannemer 's nachts niet meer aan de damwanden werkt. De trilwerkzaamheden gebeuren doordeweeks van 7:00 uur tot 16:00 uur. Zaterdag 26 oktober wordt er gewerkt van 7:00 uur tot 22:00 uur en zondag 27 oktober van 10:00 uur tot 22:00 uur. Bij tegenspoed werkt de aannemer door op zaterdag 2 en zondag 3 november.
De Galecopperbrug loopt over het Amsterdam-Rijnkanaal en werd in 1974 geopend. Tijdens de renovatie, die tot 2015 duurt, wordt de brug versterkt en het wegdek vernieuwd. Ook wordt de brug omhoog geplaatst, zodat schepen met hogere ladingen ook onder de brug door kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.