Boink: Sluiting Jeckio is terecht

UTRECHT - De sluiting van kinderdagverblijf Jeckio aan de Biltstraat in Utrecht is volkomen terecht. Dat stelt Utrechtse Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang Boink.
Uit controles bleek dat de kwaliteit van de leidsters onder de maat, net als de hyiëne en veiligheid. Volgens Boink is de GG&GD zeker niet over één nacht ijs gegaan en heeft de dienst een zwaar, maar moedig besluit genomen.

OUDERS

Opvallend is dat ouders de sluiting niet terecht vinden en juist vol lof zijn over de leidsters. Maar dat ziet voorzitter Gjalt Jellesma van Boink wel vaker. "Ouders zien meestal eigenlijk alleen wat er aan het begin en eind van de dag gebeurt."
Volgens Jellesma is het zeer uitzonderlijk dat een kinderdagverblijf wordt gesloten. "Ik denk dat het ook heel belangrijk is dat de de GG&GD aangeeft dat we het hebben over minimale kwaliteitseisen. En eigenlijk mogen ouders veel meer verwachten dan minimale kwaliteit."

INZAGE

De belangenvereniging stelt ook dat ouders vaak niet goed worden ingelicht over inspecties. Zo liggen inspectierapporten meestal niet ter inzage als er van alles mis is.
Het gesloten kinderdagverblijf Jeckio laat weten dat er inmiddels maatregelen zijn genomen om de situatie te verbeteren. Zo krijgen de leidsters elke week een training.
De eigenaar van Jeckio kan nog tot het einde van de week bezwaar aantekenen. Als dat geen resultaat oplevert, sluit het kinderdagverblijf volgende week woensdag echt de deuren. Bijna 50 kinderen moeten dan elders opgevangen worden.
Jeckio heeft nog een vestiging op de Gansstraat in Utrecht. Daar is de zorg wel goed genoeg.

Boink: Sluiting Jeckio is terecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.