Instellingen

"Vermist raadslid Amersfoort liet brief achter"

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez liet weldegelijk een afscheidsbrief achter voor zijn vrouw. Dat heeft de Spaanse krant La Voz de Galicia gehoord van de moeder van het PvdA-raadslid.
De politie ontkende eerder dat er een afscheidsbrief zou zijn en blijft dat ook nu ontkennen. Volgens moeder Alvarez heeft haar zoon zijn telefoon achtergelaten en is hij met wat broeken en shirts vertrokken.

STATION

Het spoor loopt dood op station Amersfoort, waar de fiets van het sinds donderdag verdwenen raadslid is gevonden. Tot nu toe kreeg de politie 25 tips over de vermissing.
Afgelopen zaterdag sloeg de politie alarm en werden Amersfoortse politici geïnformeerd over de verdwijning. Vrienden en collega-raadsleden reageerden stomverbaasd op de vermissing.
De 34-jarige Smits Alvarez was met drie anderen in de running om lijsttrekker van de PvdA in Amersfoort te worden. De bekendmaking van de winnaar is door de partij uitgesteld tot na de herfstvakantie. Dan mogen de leden beslissen wat er met die verkiezing moet gebeuren.
Tegelijkertijd met het raadslid verdween 4.000 euro van bankrekening van de PvdA Amersfoort. De partij weet nog niet of het Smits Alvarez was die het bedrag opnam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.