"Smits Alvarez niet langer kandidaat lijsttrekker"

AMERSFOORT - Het bestuur van de PvdA in Amersfoort wil niet dat het vermiste raadslid Ramón Smits Alvarez lijsttrekker wordt. Smits Alvarez is één van de vier kandidaten. In een ledenvergadering ein deze maand zal het bestuur de leden vragen Smits Alvarez uit te sluiten.
Voor het lijsttrekkerschap kon tot afgelopen zondag gestemd worden, maar de uitslag blijft tot de vergadering van 30 oktober geheim. "Niemand op de wereld weet wie de meeste stemmen heeft gekregen", zegt partijvoorzitter Marjet van Baggum.
Van Baggum zegt dat Ramón Smits Alvarez goed lag in de partij en waarschijnlijk wel veel stemmen heeft gekregen, maar dat hij zeker geen lijsttrekker wordt. Als hij als winnaar uit de bus komt, wil het bestuur dat de nummer 2 de verkiezingen voor de gemeenteraad gaat aanvoeren.
De PvdA in Amersfoort komt zaterdagmorgen bijeen om te praten over de verdwijning van raadslid Ramón Smits Alvarez uit Amersfoort. Het is een besloten informele bijeenkomst die wordt gehouden in zalencentrum De Amershof.

Een gesprek met afdelingsvoorzitter Marjet van Baggum van de PvdA
Verslaggever Rik Dogger met het laatste nieuws over Smits Alvarez

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.