Instellingen

Onderzoeksinstituut TNO schrapt honderden banen

PROVINCIE UTRECHT - Bij onderzoeksinstituut TNO verdwijnen tot eind 2014 enkele honderden banen. De organisatie verwacht dit jaar met een verlies te moeten afsluiten. Dat maakte TNO woensdag bekend.
TNO, met kantoren in onder meer Utrecht, Zeist en Soesterberg, heeft te kampen met minder inkomsten vanuit de overheid. Ook de werkvoorraad en het aantal nieuwe orders blijven bij een aantal onderdelen achter. Dit is volgens het instituut mede het gevolg van de economische crisis en teruglopende budgetten bij bedrijven en organisaties.
De afgelopen maanden heeft TNO ingezet meer orders binnen te halen en de structurele kosten te beperken. "Dit heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd." De organisatie zegt zich daarom te moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Ook kijkt de instelling naar verdere kostenreducties en het verminderen van een aantal voorgenomen investeringen.
In de komende tijd zal duidelijk worden in welke specifieke domeinen arbeidsplaatsen zullen vervallen. TNO houdt zich bezig met onderzoek op uiteenlopende gebieden als industriële innovatie, gezond leven,
energie, mobiliteit, gebouwde omgeving en veiligheid.
Bij TNO Research werken zo'n 3300 mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.