Instellingen

Grote brand verwoest deel houtfabriek Woerden

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© Michiel van Beers
© @supergroover150
© Martin Hoogerbrugge
WOERDEN - Bij Houttechniek Verweij in Woerden heeft een zeer grote brand een loods in de as gelegd. De brand in het pand aan de Barwoutswaarder ontstond in de spuiterij. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
De brand ontstond rond het middaguur en al snel sloegen de vlammen metershoog uit de 120 meter lange hal. Brandweerkorpsen uit de hele regio rukten met groot materieel uit,
Opmerkelijk is dat de brandweer uit het vlakbij gelegen Zuid-Hollandse dorp Nieuwerbrug geen melding kreeg. Dat had wel gemoeten, zegt de VRU. De organisatie gaat uitzoeken waarom de Zuid-Hollandse collega's niet zijn opgeroepen.
Ook werden ambulances ingeschakeld, omdat vijf medewerkers rook hadden ingeademd. Ze zijn ter plekke geholpen door het ambulancepersoneel.

BEDRIJFSHAL

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen bedrijfshal. De brandweer wist een verftank die in de hal stond, te redden en rond 14.15 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog wel enige tijd nodig hebben voor het nablussen.
Door de harde wind had vooral de wijk Molenvliet te maken met rook- en stankoverlast. Bewoners werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de brandweer zijn de stoffen die zijn vrijgekomen niet gevaarlijk.
Burgemeester Molkenboer van Woerden heeft poolshoogte genomen bij het bedrijf, dat volgend jaar zijn eeuwfeest wilde vieren. De Barwoutswaarder werd vanwege de brand volledig afgesloten voor het verkeer. Dat betekent dat er geen doorgaand verkeer mogelijk was van Nieuwerbrug naar Woerden.

Buurvrouw: grote rookwolken trekken richting de snelweg
Verslaggever Alex Kok: 'hal kan als verloren worden beschouwd'
Verslaggever Peter Knieriem: 'er zijn explosies gehoord'
VRU: Eenheid Nieuwerbrug had moeten worden opgeroepen
Amateurbeelden gemaakt door Dennis Pauw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.