RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Beeld 'Nikkelen Nelis' tijdelijk bij Stadsschouwburg

UTRECHT -

De cast van de musical 'Sonneveld' heeft donderdag het beeld 'Nikkelen Nelis' onthuld bij de Stadsschouwburg. Het beeld van Johan Jorna uit Amsterdam toont één van de typetjes van de in Utrecht geboren cabaretier Wim Sonneveld. Bij de onthulling was ook broer Jan Sonneveld.

'Nikkelen Nelis' stond sinds 1985 bij de Wim Sonneveldschool in Oog in Al. De school is afgelopen zomer gesloopt en het beeld zal na tijdelijke plaatsing bij de Stadsschouwburg een permanente plek krijgen in Lombok, vlakbij het geboortehuis van Wim Sonneveld op de J.P. Coenstraat.

Wim Sonneveld is een van de meest gevierde cabaretiers van Nederland. Samen met Toon Hermans en Wim Kan wordt hij beschouwd als één van de grote drie van het Nederlandse cabaret. Sonneveld overleed in 1974 op 56-jarige leeftijd.

De musical 'Sonneveld', met in de hoofdrollen Tony Neef, Mariska van Kolck en Jan Elbertse, zal op zondag 27 oktober in Utrecht in première gaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -