"PvdA te snel met afwijzen vermist raadslid"

AMERSFOORT - Het afdelingsbestuur van de PvdA in Amersfoort is te snel met het voorstel om Ramón Smits Alvarez op een zijspoor te zetten. Dat zegt de Amersfoortse oud-wethouder Ben Stoelinga. Smits Alvarez, die vandaag een week vermist wordt, is in de race om lijsttrekker te worden van de PvdA.
Het bestuur stelt aan de leden voor om hem uit de competitie te halen, voordat op 30 oktober de uitslag van de lijsttrekkerverkiezing bekend wordt gemaakt.
"Dat is erg snel en onverstandig", zegt oud-wethouder Ben Stoelinga. "Dit komt niet aan op een week meer of minder. Laten we eerst eens pauze nemen en afwachten hoe dit afloopt."
Volgens het partijbestuur is langer wachten geen optie. In maart worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden en er is een tijdlijn uitgezet richting die datum, aldus het afdelingsbestuur.
Volgens Ben Stoelinga zou het bestuur juist op dit moment geen grote beslissingen moeten nemen. "Dit kan invloed hebben op de situatie van Ramón. Wacht nou rustig af hoe dit afloopt, zodat het straks netjes uitgewerkt kan worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.