Instellingen

Rabobank schaft bestuurdersbonussen af

UTRECHT - De Rabobank schaft de variabele beloningen voor de raad van bestuur af. Dat zei de bank donderdag. Het besluit is genomen omdat veel klanten niets zien in de bankbonussen, aldus president-commissaris Wout Dekker.
Eerder besloot Rabobank al over de jaren 2012 en 2013 geen bonussen uit te keren aan de bestuursleden. Ook het personeel van de bank krijgt geen bonussen meer volgens de nieuwe cao die eerder dit jaar werd gesloten. Bovendien geldt tot en met 2015 een nullijn voor de vaste salarissen.
Daarnaast meldde Rabobank dat Ralf Dekker (56) en Rien Nagel (50) vanaf 1 november deel uitmaken van de raad van bestuur, die daarmee weer 'op sterkte' is. Zij krijgen de komende jaren een leidende rol bij de uitvoering van de nieuwe strategie van de bank.
Zowel Dekker, die tevens operationeel directeur wordt, als Nagel komt uit eigen gelederen. Topman Piet Moerland, die zelf volgend jaar met pensioen gaat, noemde hen "een enorme versterking" voor de raad van bestuur. "Beiden werken al geruime tijd voor de Rabobank en kennen de bank als hun broekzak", zei hij.
Vorige maand stapte Hans van der Linden wegens oververmoeidheid op als Rabobestuurder. Eerder dit jaar trad ook Gerlinde Silvis al terug als bestuurslid. Haar vertrek was aanleiding voor een fikse ruzie tussen Moerland en financieel directeur Bert Bruggink.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.