ChristenUnie: sluit tippelzone Europalaan

UTRECHT - De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat de tippelzone aan de Europalaan in Utrecht snel wordt gesloten. Dat heeft Kamerlid Gert-Jan Segers uit Hoogland vrijdag gezegd op de Dag tegen de Mensenhandel.
Het Kamerlid gaat minister Opstelten van Justitie vragen of hij snel in gesprek wil gaan met de vier gemeenten die nog een tippelzone hebben. Dat zijn behalve Utrecht ook Arnhem, Nijmegen en Groningen. Als die gemeenten de tippelzones niet willen sluiten, wil Segers met een wet komen.
De prostituees op de tippelzone werken volgens Segers in onmenselijke omstandigheden. "Daar staan de meest kwetsbare vrouwen, meestal verslaafd en niet goed genoeg voor de normale prostitutie. Ze moeten zich soms voor een tientje laten misbruiken", zegt Segers. "Dat is mensonterend en inhumaan en daar zou ik graag een eind aan willen maken."

HULPVERLENING

De hulpverlening voor de prostituees op de zones noemt hij triest. "Dat is geen hulp. Dat is een hek zetten om een bak ellende en wegkijken. Dat vind ik cynisch en onmenselijk. Wat mij betreft moeten we daar liever vandaag dan morgen een einde aan maken en beginnen met échte hulp", aldus Segers.
Hij wil zich eerst richten op de tippelzones, maar zou het een goed idee vinden als ook de raamprostitutie in Utrecht definitief verdwijnt. "Dan krijg je ook geen ongewenst bezoek en overlast", zegt hij.
Segers wijst naar Rotterdam, waar al geen tippelzone of raamprostitutie meer is. Hij denkt dat ook bestuurders in Utrecht wel oren hebben naar het definitief afschaffen van de rosse buurten.

Kamerlid Gert-Jan Segers (CU) wil tippelzone Europalaan sluiten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.