"Tour de France start in 2015 in Utrecht"

UTRECHT - Utrecht heeft de felbegeerde start van de Tour de France binnen. In het AD zeggen bronnen zaterdag dat de Grand Depart in 2015 plaatsvindt.
Volgens de krant heeft de gemeente die toezegging gekregen van de organisatie van de Tour. De stad moet nog wel de benodigde tien miljoen euro op tafel krijgen.
De gemeente Utrecht draagt 5 miljoen euro bij voor het omstreden evenement. De rest van het bedrag moet uit het bedrijfsleven komen. Volgens het AD is daarvan 1,5 miljoen euro binnen. Hoe de rest bij elkaar gebracht moet worden is nog onduidelijk. "Maar uiteindelijk komt dat wel goed," aldus een bron.

HANDTEKENING

In november staat er een ontmoeting gepland tussen toernooidirecteur Prudhomme en de Utrechtse burgemeester Wolfsen. De verwachting is dat dan een handtekening wordt gezet onder de afspraken. Komende dinsdag is Wolfsen in Parijs, bij de presentatie van de Tour de France 2014.
Utrecht probeert de start van 's werelds meest prestigieuze wielrenevenement al jaren binnen te halen. In 2010 leek dat te lukken, maar uiteindelijk werd de start toegewezen aan Rotterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.