Instellingen

Gifgas weg, bewoners terug naar huis

© Jeroen Jumelet, ANP
PROVINCIE UTRECHT - De mensen die na de vondst van gevaarlijke stoffen in Ede hun huizen moesten verlaten, kunnen weer terug naar huis. Dat heeft de gemeente Ede zaterdagochtend gezegd. Er zijn geen giftige gassen vrijgekomen. De stoffen worden onderzocht door TNO.
In totaal werden vrijdagavond 50 woningen ontruimd nadat in een woning aan het Bijsterveld gevaarlijke stoffen waren gevonden. De meeste bewoners hebben de nacht doorgebracht bij vrienden of familie. Voor 24 mensen regelde de gemeente een hotelkamer.
Burgemeester Cees van der Knaap van Ede zei dat de stoffen er al jaren lagen en op zich stabiel waren . "Maar het wordt een ander verhaal als je de boel gaat verslepen. Daar zijn specialisten voor nodig." Speciaal opgeleide politiemensen hebben de kelder opgeruimd en TNO gaat onderzoeken om welke stoffen het precies gaat.
De zaak kwam aan het licht via een brief die de overleden bewoner aan zijn broer had gelaten. Het lichaam van 65-jarige oud-leraar natuurkunde werd vorige week gevonden door de politie. De man is een natuurlijke dood gestorven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.