"Bericht Tourstart naar Utrecht is voorbarig"

UTRECHT - Het bericht dat de start van de Tour de France naar Utrecht komt, is voorbarig. Het Algemeen Dagblad schreef zaterdag dat de tourstart in Utrecht in kannen en kruiken is, maar zowel de gemeente als Tour-lobbyist en journalist Jeroen Wielaert zeggen dat het nog niet zover is.
"Het is bekend dat we kandidaat zijn en heel graag de tourstart in Utrecht willen'', zegt een woordvoerster van de gemeente. "Als we die bevestiging hadden, zouden wij het van de daken schreeuwen. Zover is het nog niet."
Wielrenliefhebber en journalist Jeroen Wielaert heeft zaterdag nog contact gehad met de organisatie in Parijs en die heeft hem gezegd dat er inderdaad nog niets officieel is besloten. "Wat dat betreft is die berichtgeving nog wat voorbarig."

GEDULD

Volgens Wielaert is het contact tussen de stad en de tourdirectie heel erg goed en zijn de intenties wel gebleken. "Dan is het nu nog gewoon geduldig dachten tot de bewuste handtekening komt."
Hij durft geen voorspelling te doen over de kansen van Utrecht. De stad leek enkele jaren geleden de tourstart in 2010 binnen de stadsmuren te halen, maar opeens kreeg Rotterdam de voorkeur.

LOBBY

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht gaat komende woensdag in Parijs verder lobbyen bij de officiële presentatie van de Ronde van Frankrijk in 2014.
Wolfsen moet ook nog lobbyen bij bedrijven. De gemeente heeft 5 miljoen euro toegezegd. Sponsoren moeten nog eens 5 miljoen euro bijdragen, maar dat geld zou nog niet binnen zijn.
De officiële beslissing voor de tourstart in 2015 moet nog dit najaar vallen.

Tour-lobbyist Jeroen Wielaert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.