Instellingen

Mijdrecht en Waverveen uren zonder stroom

WAVERVEEN/MIJDRECHT - Delen van Mijdrecht en Waverveen hebben zondag uren zonder stroom gezeten. In totaal werden duizend huishoudens de dupe van een stroomstoring.
Rond half 5 had Waverveen last van een stroomstoring. Netbeheerder Stedin ging op zoek naar de defecte kabel. Die werd na drie uur gevonden en hersteld. De 500 huishoudens in Waverveen hadden toen weer stroom.
Tegelijkertijd bleek dat in de Mijdrechtse wijk Twistvlied ook een stroomstoring was. Ook daar bleken zo'n 500 huishoudens getroffen. Stedin had hier aanzienlijk meer moeite om de kapotte kabel te vinden. Het duurde tot half negen voordat alle aansluitingen in Mijdrecht weer stroom hadden.
Stedin denkt niet dat de storingen iets met elkaar te maken hebben. 'De grond in de getroffen regio verzakt snel. Dat zorgt, sneller dan bij andere grondsoorten, voor kapotte kabels. We zijn daarom actief bezig om de kabels die er nu liggen te vervangen door flexibelere kabels. De nieuwe kabels bewegen gemakkelijker mee wanneer de grond verzakt en gaan dan niet kapot', aldus Harold van de Crommert van Stedin.
Huishoudens die langer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten hebben recht op een schadevergoeding. Stedin neemt contact op met de huishoudens die hier voor in aanmerking komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.